0
Your Cart

Μήπως, μήπως, μήπως;

Μήπως αναρωτιέσαι πώς κάποιοι καλλιτέχνες, μπάντες, μουσικά σχήματα καταφέρνουν να παίζουν τόσο καλά και τόσο “δεμένα”;
Μήπως αρχίζεις να πιστεύεις πως εσύ με την μπάντα σου, δεν θα καταφέρετε ποτέ να παίξετε τόσο καλα όσο άλλες μπάντες;
Μήπως νομίζεις οτι απλά πρόκειται για κάποιο έμφυτο ταλέντο, οπου κάποιοι “το’χουν” και άλλοι “απλά δεν το’χουν”;

Τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει. Τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα και η απάντηση πίσω από όλα αυτά και άλλα τέτοιου είδους ερωτήματα, είναι απλή και πάντα η ίδια.

Πολύ απλά, τα σύγκροτήματα και οι καλλιτέχνες που θαυμάζεις, εφενός μελετάνε αρκετά είτε αυτό είναι κάποιο μουσικό όργανο, είτε είναι η φωνή τους και αφετέρου, σπαταλούν πολλές, μα πολλές ώρες στο στούντιο προβάροντας.

– Ναί, κατανοητό αλλά πως γίνεται αυτό; Έχουν όλοι τόσα πολλά χρήματα να πληρώνουν σε πρόβες και να “τα ακουμπάνε” στα προβάδικα;

Συνήθως όχι! Αλλά υπάρχουν κάποια “μυστικά” που κάποιοι δεν σου λένε…

Ας κάνουμε εδώ μια μικρή παρένθεση.
Γνωρίζουμε οτι θα ήθελες ένα δικό σου στούντιο. Το δικό σου στούντιο οπου θα τα έχεις όλα στημένα, έτοιμα για την μπάντα σου και να μπαίνεις όποτε θέλεις μέσα και να πρόβάρεις κτλ κτλ. Και σίγουρα θα έχεις σκεφτεί να το πραγματοποιήσεις νοικιάζοντας κάποιον χώρο, είτε χρησιμοποιόντας μια μικρή αποθήκη την οποία έχεις ήδη στη διάθεση σου και να αρχίσεις ίσως με τους φίλους σου να το γεμίζεις με διάφορα υλικά που έχεις ακούσει, από αυγοθήκες μέχρι πετροβάμβακες, γυψοσανίδες, ricofon κτλ κτλ συμπληρώνοντας μετά με τα μηχανήματα που διαθέτετε. Ωραίο φαντάζει, το γνωρίζουμε.
Αλλά, υπάρχει ένα μεγάλο αλλά. Αυτή η ιδέα όσο ωραία και αν φαντάζει έχει τόσες πολλές παγίδες οπου το σίγουρο αποτέλεσμα είναι πολύ απλά να σε βγάζει εκτός του στόχου σου και μελλοντικά να συνειδητοποιείς οτι απλά πέταξες τα λεφτά και τον χρόνο σου. Καταλήγεις να σπαταλάς ατελείωτο χρόνο στο να μάθεις τεχνικά θέματα και να ξετρυπώσεις οποιοδήποτε μυστικό ηχομόνωσης και τελικα να βρίσκεσαι να ασχολείσαι με ατελείωτες αγγαρίες, χτισίματα, μερεμέτια και έξοδα, όπου κάποιοι φίλοι “να την κάνουν” στην πορεία, άλλοι να μην τηρούν τις υποχρεώσεις τους.
Σαν να λέμε οτι θέλεις να πας στην Αμερική αλλά θα φτιάξεις και το αεροπλάνο μόνος σου! Λίγο δύσκολο…και θα σου προτείναμε να μην το επιχειρήσεις, η απόφαση δική σου.

Όσον αφορά το θέμα της μελέτης πάνω στο όργανο ή την φωνή σου, να οργανώσεις σωστά τον χρόνο σου ώστε να μπορείς να αφιερώσεις κάποιες ώρες καθημερινά σε ένα ήσυχο περιβάλλον και με το κινητό σου πάντα σε λειτουργία πτήσης ή τουλάχιστον κλείνοντας κάθε ειδοποίηση που σου αποσπά την προσοχή. Φρόντισε να ακολουθείς πιστά τις οδηγίες του δασκάλου ή της μεθόδου που έχεις επιλέξει, κάνοντας αργά και σταθερά βήματα προς την βελτίωση της τεχνικής, των γνώσεων αλλά και της μουσικής σου αντίληψης, πλησιάζοντας έτσι όλο και πιο κοντά τον στόχο σου.

Όσον αφορά το θέμα των προβών της μπάντας σου, το μυστικό είναι να συνεργαστείς με επαγγελματίες και να το αντιμετωπίσεις και εσύ επαγγελματικά.

– Τι σημαίνει και πως γίνεται αυτο;

Γνωρίζεις οτι μπορείς να κάνεις κάθε εβδομάδα πρόβα για ένα ολόκληρο έτος στο Studio B χωρητικότητας εως 5 άτομα της Athensmusic Group με μόνο 399.9€;
Πράγμα που σημαίνει οτι θα πληρώσει το άτομο από 80€ (5 άτομα) εως το πολύ 133€ (3 άτομα) , αναλόγως το μέγεθος της μπάντας σου, μια φορά για όλο τον χρόνο!
Ή αντίστοιχα, κάθε εβδομάδα πρόβα για ένα ολόκληρο έτος στο Studio Α χωρητικότητας εως και 8 άτομα της Athensmusic Group με μόνο 499.9€;
Που σημαίνει οτι θα πληρώσει το άτομο από 62.5€ (8 άτομα) εως το πολύ 166€ (3 άτομα) , αναλόγως το μέγεθος της μπάντας σου, μια φορά για όλο τον χρόνο!

Γνωρίζεις οτι ο κάθε καλλιτέχνης, μουσικό σχήμα στην Athensmusic Group έχει ένα δικό του φάκελο στο Cloud Services της εταιρείας για άμεση μεταφορά και αποθήκευση δεδομένων / αρχείων ώστε να μπορεί από όπου βρίσκεται να έχει άμεση πρόσβαση σε αυτά και οτι η υπηρεσία αυτή διατίθεται στους καλλιτέχνες ΔΩΡΕΑΝ;

Γνωρίζεις οτι όλες οι πρόβες στην Athensmusic Group ηχογραφούνται και αμέσως μετά το τέλος κάθε πρόβας βρίσκονται διαθέσιμες στην δωρεάν υπηρεσία Cloud Services της εταιρείας και τα μέλη του συγκροτήματος έχουν την δυνατότητα να κατεβάσουν στην συσκευή τους και να ακούσουν ώστε να επισημάνουν και να συζητήσουν διάφορα θέματα της εκάστοτε πρόβας και με αυτόν τον τρόπο να βελτιωθούν;

Γνωρίζεις οτι μπορείς να “κλείνεις” τις πρόβες σου online από το κινητό ή τον υπολογιστή σου οποιαδήποτε στιγμή θέλεις, επιλέγοντας τις ώρες που θέλεις μέσα στις διαθέσιμες ώρες του στούντιο και να έχεις πλήρη οργάνωση και διαχείρηση των προβών σου κερδίζοντας χρόνο και αποφεύγοντας δεκάδες χρονοβόρα τηλεφωνήματα μεταξύ των μελών και του στούντιο ωστέ να βρεθεί το κατάλληλο διαθέσιμο κενό;

Στην Athensmusic Group όλες οι δυσκολίες σχετικά με τις πρόβες σου λύνονται εύκολα και προπάντων πολύ φθηνά!